MFV.HU
MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET
Kutatás, oktatás, környezetvédelem, természetvédelem, ismeretterjesztés és kultúra
A KÖVEK MESÉLNEK
26
OKT
2015
A KÖVEK MESÉLNEK - A Magyar Földtani Védegylet Egyesület (MFV) új rovata a facebook-on!
2015. szeptember 1-től az MFV egy új rovatot indít el a facebook oldalán.
A rövid, tömör, közérthető nyelven megfogalmazott és fotóval prezentált kis írások Magyarország és a Kárpát-medence színes tájaira kalauzolják el azok olvasóit. Olyan vidékekre, ahol a KŐ jelen van! 

Joggal mondhatjuk, hogy a KŐ mindenütt jelen van: hegységek és hegyek építőanyaga, templomok és kastélyok ódon falainak alkotója, régmúlt földtani és történelmi idők némának hitt, de annál beszédesebb tanúi. 
Különösen igaz ez arra a hatalmas természetföldrajzi tájegységre, amelyet Kárpát-medencének hívunk,s amely a hazánk. Az elmúlt évszázadokban, évezredekben, sőt évtízmilliókban nem csak népek és birodalmak, hanem tengerek, óceánok váltogatták egymást területén. Ezek tanúi már sok esetben nem az írott források, hanem azok az "írások", amelyek a KŐ-ből olvashatók ki. Nem hiába mondja az ókori római közmondás sem, hogy: "a kövek beszélnek" (saxa loquuntur). A kövek beszélnek, mesélnek annak, aki megszólaltatja őket és aki ért a nyelvükön!
A rovat előzménye az MFV honlapján már korábban elindított "Heti földtan" és "Heti kőkultúra", valamint a múlt hetekben a facebook oldalán prezentált "Egy kis nyári földtan". 
Célunk a földtani és történelmi ismeretterjesztésen túl az is, hogy igazi értéket adjunk át a napjainkra "alapfunkcióvá" vált, facebook-ot látogató embertársainknak. 
Sajnos az ezen "arcképes" oldalon megosztott sok anyag nem közvetít értéket, hanem szaporítja azt a "digitális szemetet", amelyeknek a helye az óceán mélyén lenne!

Kérjük olvasóinkat, hogy olvassák és osszák bátran ezen kis "szösszeneteket", vigyék hírét és ha lehet, látogassanak is el a helyszínekre!

A rovat szerkesztője Veres Zsolt geológus/geográfus, a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára.
© 2008-2018 MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET