MFV.HU
MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET
Kutatás, oktatás, környezetvédelem, természetvédelem, ismeretterjesztés és kultúra
HÍREINK
22
MÁJ
2012
Kiállítás
Az Etiópiában elhunyt geográfus ásványai a vadasparkban

Az Etiópiában terrortámadásban elhunyt kiváló szegedi geográfus, Fábián Tamás Ázsiában gyűjtött ásványaiból nyílik kiállítás a Szegedi Vadasparkban az Ázsia-ház megnyitóján május 27-én.

 
Idén januárban szerencsétlen körülmények között, egy fegyveres támadásban hunyt el Etiópiában Fábián Tamás, a Szegedi Tudományegyetem geográfusa. A kiváló tudós páratlan értékű hagyatékának gondozására egy baráti társaság alapítvány létrehozását kezdeményezte. E hagyaték egy részéből, az Ázsiában gyűjtött 120 ásványból nyílik kiállítás május 27-én vasárnap az Ázsia-ház átadásával párhuzamosan a Szegedi Vadasparkban.

"Vadasparkunk mindig is törekedett arra, hogy ne csak egy állatkert legyen, hanem egy természetvédelmi, biológiai műhely is. Ebbe az elképzelésbe illeszkedik az is, hogy ennek az értékes életműnek egy szeletét" a keleti földrészen gyűjtött 120 ásványt ? az Ázsiaházban a binturong és a ködföltös párduc társaságában mutatjuk majd be? ? mondta el portálunknak Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója.

http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/05/az-etiopiaban-elhunyt-geografus-asvanyai-a-vadasparkban.html
© 2008-2023 MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET