MFV.HU
MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET
Kutatás, oktatás, környezetvédelem, természetvédelem, ismeretterjesztés és kultúra
HÍREINK
21
ÁPR
2016
A kövek mesélnek térképi adatbázisa
Örömmel értesítünk mindekit, hogy a mai naptól (2016.4.21.) elérhető a KÖVEK MESÉLNEK online térképi adatbázisa a map.mfv.hu - ról!

A kövek mesélnek rovatot 2015-ben Veres Zsolt MFV tagunk indította és azóta is fáradhatatlanul járja a Kárpát-medencét, elkalauzolva bennünket olyan elbűvölő természeti tájakra és kultúrtörténeti helyekre, amelyek itt vannak a közelben, körbevesznek bennünket. Szóval kalandra fel, ismerjük meg hazánkat.

Célunk egy olyan integrált térkép létrehozása volt, ahol a földrajz, földtan és geológia iránt érdeklődők hasznos és érdekes információkat találhatnak. Ennek első lépését láthatja a kedves látogatónk.

Magyarország földtani alapszelvényei az MFGI térképi rendszeréből származnak, az ottani adatokból kiválogattuk a releváns pontokat, javítottuk az esetleges hibákat és elkezdtük frissíteni azoknak a pontoknak az adatait, amelyeket nekünk is sikerült meglátogatni.

A térképen szereplő pontok közül nem mindegyik szabadon látogatható. Előfordulhat, hogy engedélyt kell kérni a terület tulajdonosától, fenntartójától, nemzeti parktól, stb. Ezen adatok folyamatos frissítését nem tudjuk vállalni, ezért indulás előtt feltétlenül nézz utána a terület látogathatóságának. Vannak pontok, melyek szabadon látogathatóak, de nehezen megközelíthetőek vagy egyenesen veszélyesek, ezért mindenki csak saját felelősségre és megfelelő felszereléssel induljon el.

Amennyiben kérdésed, ötleted, tanácsod van vagy szeretnél csatlakozni az MFV csapatához, vedd fel velünk a kapcsolatot: info@mfv.hu

A térkép és az adatbázis kiépítésében részt vesznek:
Dr. Páll Dávid Gergely
Erdős Dániel
Jánosi Zsolt
Veres Zsolt
Zakar Zsombor
© 2008-2023 MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET