MFV.HU
MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET
Kutatás, oktatás, környezetvédelem, természetvédelem, ismeretterjesztés és kultúra
HÍREINK
19
SZE
2016
Geotóp Napok 2016
Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre hazánk területén a minden évben nagysikerű rendezvénysorozat, a Geotóp Napok.
A Geotóp Napok október 1-én és 8-án (szombati napok), több helyszínen zajlanak majd az országban. A könnyed gyalogos vagy kerékpáros túrák során egy-egy földtudományi értékekben gazdag terület látnivalóit járhatják végig a laikus látogatók, az adott vidéket kiválóan ismerő földtudományi szakember vezetésével.
Hogy mi is az a geotóp? A geotóp (a görög Gea = Föld és toposz = hely szavakból) egy olyan földi helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók meg. Ezek a képződmények lehetnek különféle felszínformák, sziklafalak, barlangok, kőzetek vagy talajok természetes és mesterséges kibukkanásai, források, ásvány- vagy kövület-előfordulások, emellett még a természet sok más érdekessége, és persze maga a táj is. 
Idén a szegedi székhelyű Magyar Földtani Védegylet Egyesület 4. alkalommal kapcsolódik be a Geotóp Napok programjába, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal, valamint a Bihari Túrák Egyesülettel közös együttműködésben. A túrák időpontjai és információi az alábbi plakátokról érhetők el!

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!


 
© 2008-2023 MAGYAR FÖLDTANI VÉDEGYLET